Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΙΣΚΑ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Λίγους µήνες µετά τη Σφαγή, και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου 1944, ο Δημήτρης Κέσσελ, ανταποκριτής του περιοδικού «ΛΑΪΦ» επισκέφθηκε το Δίστοµο για ένα ρεπορτάζ
Τη στιγµή του κλικ της φωτογραφικής του µηχανής, η Μαρία Παντίσκα στέκεται όρθια µπροστά σε µια σκάφη και πλένει τα µαύρα ρούχα της στην αυλή.
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «ΛΑΪΦ» στις 27 Νοεµβρίου του 1944, σελίδα 21, και κάτω απ' τη φωτογραφία γράφει:
«MARIA PADISKA STILL WEEPS, FOUR MONTHS AFTER THE GERMANS KILLED HER MOTHER IN MASSACRE AT THE GREEK TOWN OF DISTOMO» (Η Μαρία Παντίσκα ακόµη κλαίει µε λυγµούς, τέσσερες µήνες αφότου οι Γερµανοί σκότωσαν τη µητέρα της σε σφαγή στην ελληνική πόλη Δίστοµο). 
Ο τίτλος του κειμένου του περιοδικου ήταν: «WHAT THE GERMANS DID TO GREECE?» (Τι έκαναν οι Γερµανοί στην Ελλάδα;) 
Η Μαρία Παντίσκα - Μίχα, απεβίωσε στις 12/3/2009 σε ηλικία 84 ετών. Ετάφη στο Δίστομο σε μια σεμνή τελετή που τίποτα δε μαρτυρούσε τη τεράστια συμβολική σημασία της σεπτής αυτής μορφής που απεικόνισε σε μια φωτογραφία τον απίστευτο πόνο που πέρασε η περιοχή μας, με τον αινιγματικό λυγμό που δεν έφυγε ποτέ από τα χείλη της.


Γιώργος Γκίνης 
Σ.Σ.Σ.: Αλήθεια; Πως είναι δυνατόν σήμερα, και μετά τον τελευταίο ρόλο της Γερμανίας στην Ελλάδα να υπάρχουν άνθρωποι Έλληνες, που να βλέπουν με συμπάθεια αυτές τις Ναζιστικές ύαινες, και να τους πουλούν μάλιστα, 14 από τα πιο νευραλγικά αεροδρόμια της χώρας μας, τον ΟΤΕ, το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. 
Να επενδύσουν -λέει- με χρήματα ΚΛΕΜΜΕΝΑ στην ουσία,  ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
Όλα αυτά, από τους αιωνίους προδότες κουμμουνιστές "Έλληνες"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: